Onderhoud van uw Wervelkolom

Pijn in de Heup.
26th september 2018
Rug en Nekpijn: “U moet er maar mee leren leven!”
9th november 2018
Show all

Onderhoud van uw Wervelkolom

Onderhoud van uw Wervelkolom

Het onderhouden van gezondheid bestaat o.a. uit gezond eten, genoeg lichaamsbeweging hebben en het vermijden van toxische stoffen. Ook het onderhouden van de wervelkolom is een belangrijk aspect van een goede gezondheid. Mensen gaan wel twee keer per jaar naar de tandsarts om hun tanden na te laten kijken terwijl er GEEN klachten zijn. Wij adviseren onze patiënten de wervelkolom regelmatig te laten behandelen om de sterkte en soepelheid van uw wervelkolom en het functionerenvanhet zenuwstelsel optimaal te houden.

Het is logisch te denken dat na een behandelperiode en het verdwijnen van de klachten de vooruitgang blijft voortduren. Helaas is dit vaak niet het geval. De ervaring leert dat oude blessures altijd een zwakke plek blijven, verkeerde gewoontes in de houding weer terugkeren, oefeningen niet meer gedaan worden en de voedingssupplementen niet meer worden genomen. Met een simpel onderhoudsbezoek worden de klachten doorgenomen, oefeningen getoetst en adviezen gegeven om (weer) van uw klachten af te komen/blijven. Normaalgesproken is een maandelijkse behandeling voldoende om de wervelkolom en het zenuwstelsel te onderhouden in een goede conditie.

Om dit aan te tonen is een wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd door de Mansoura Faculty of Medicine. Dit medische georganiseerde onderzoek liet duidelijk zien dat mensen met chronische rugpijn significant minder klachten hebben als ze regelmatig chiropractische behandelig ontvangen. Veel van onze patienten hebben dit onderzoek niet nodig om dit te weten, maar wetenschappelijke bevestiging is altijd welkom.

Veel van onze patiënten hebben een snel en goed resultaat van onze behandelingen maar staken hun behandelprogramma te vroeg. Hierdoor kunnen recidieven sneller optreden. Een onderhoudsbehandeling is de perfecte manier om u de kans te geven pijntjes weg te krijgen/houden, voordat deze “pijntjes” ontwikkelen tot een groter probleem.

Uit het genoemde onderzoek blijkt nu dus dat mensen die regelmatig een chiropractische behandeling ondergaan minder pijnklachten hebben, sneller herstellen en meer flexibiliteit hebben. Reden te meer om uw wervelkolom regelmatig te laten controlleren en behandelen. Voorkomen is nog altijd beter dan genezen.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *